Офіційний сайт Нетішинського НВК

Головна
Програма розвитку
Наші досягнення
Фотогалерея
Мапа сайту
Історія школи
НВК в ЗМІ
Про школу

Важливо знати!

    Навчальний заклад обслуговує дільничний офіцер поліції
сектору превенції Нетішинського ВнП Славутського
ВП ГУНП в Хмельницькій області лейтенант поліції
Зелевський Владислав Олександрович та
інспектор ювенальної превенції сектору превенції Нетішинського ВнП
Славутського ВП ГУНП в Хмельницькій області майор поліції
Волошина Тетяна Вікторівна.

Безкоштовні "гарячі"
телефонні лінії

Міні-чат

Опитування

Як Ви оцінюєте наш шкільний сайт?
Всего ответов: 435


Як Ви оцінюєте роботу навчального закладу?
Всего ответов: 422


Які якості повинен мати сучасний вчитель?
Всего ответов: 450


Ваша думка щодо єдиної форми.
Всего ответов: 373

Корисні посилання

Відвідування сайту

Статистика ucoz.ua


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика liveinternet.ru

Форма входу










Харчування



Про затвердження Порядку
надання послуг з харчування дітей
у дошкільних, учнів у загальноосвітніх
та професійно-технічних навчальних закладах,
операції з надання яких звільняються
від обкладення податком на додану вартість



    Відповідно до підпункту 197.1.7 "г" пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України ( 2755-17 ) Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:
   
    1. Затвердити Порядок надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість, що додається.
   
    2. Визнати такими, що втратили чинність:
   
    постанову Кабінету Міністрів України від 3 листопада 1997 р. N 1200 ( 1200-97-п ) "Про Порядок та норми надання послуг з харчування учнів у професійно-технічних училищах та середніх навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість" (Офіційний вісник України, 1997 р., число 45, с. 34);
   
    пункт 26 змін, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18 жовтня 1999 р. N 1919 ( 1919-99-п ) (Офіційний вісник України, 1999 р., N 42, ст. 2096).
   
   
    Прем'єр-міністр України М.АЗАРОВ
   
   
    ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2011 р. N 116

ПОРЯДОК
надання послуг з харчування дітей
у дошкільних, учнів у загальноосвітніх
та професійно-технічних навчальних закладах,
операції з надання яких звільняються
від обкладення податком на додану вартість


    1. Організація харчування дітей у державних та комунальних навчальних закладах покладається на органи виконавчої влади, а в навчальних закладах, що належать територіальним громадам, - на органи місцевого самоврядування.
   
    2. Харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах здійснюється за місцем виховання, навчання або на підприємствах громадського харчування, з якими засновником (власником) відповідного навчального закладу укладено договір.
   
   
    3. Від обкладення податком на додану вартість звільняються операції з надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах у межах затверджених норм харчування в грамах, а для тих учнів, для яких не встановлено норми харчування в грамах, - у межах визначеної грошової норми.
   
    4. У дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах харчування окремих категорій дітей, учнів здійснюється згідно з нормами харчування в грамах за бюджетні кошти (у групах продовженого дня загальноосвітніх навчальних закладів та у дошкільних навчальних закладах - частково) відповідно до норм харчування, визначених постановами Кабінету Міністрів України від 21 травня 1992 р. N 258 ( 258-92-п ) "Про норми харчування та часткову компенсацію вартості продуктів для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (ЗП України, 1992 р., N 10, ст. 236), від 13 жовтня 1993 р. N 859 ( 859-93-п ) "Про організацію діяльності спеціальних навчально-виховних закладів для дітей і підлітків, які потребують особливих умов виховання" (ЗП України, 1994 р., N 3, ст. 57), від 27 грудня 2001 р. N 1752 ( 1752-2001-п ) "Про норми харчування для осіб, хворих на туберкульоз та інфікованих мікобактеріями туберкульозу" (Офіційний вісник України, 2001 р., N 52, ст. 2366), від 29 березня 2002 р. N 426 ( 426-2002-п ) "Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту та Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації" (Офіційний вісник України, 2002 р., N 14, ст. 739; 2006 р., N 11, ст. 716, N 50, ст. 3324), від 22 листопада 2004 р. N 1591 ( 1591-2004-п ) "Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах" (Офіційний вісник України, 2004 р., N 47, ст. 3107).
   
    5. У загальноосвітніх навчальних закладах денної форми навчання за рахунок бюджетних коштів здійснюється харчування учнів:
   
    яким згідно із Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" ( 796-12 ) гарантується пільгове харчування;
   
    1-4 класів;
   
    з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
   
    з малозабезпечених сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" ( 1768-14 ).
   
    За рішенням педагогічної ради навчальний заклад може звільнити від плати за харчування вихованців груп продовженого дня (у відсотках чисельності групи за списком):
   
    10 - у повному обсязі;
   
    15 - на половину вартості.
   
    Загальноосвітній навчальний заклад може прийняти рішення про звільнення у повному обсязі від плати за харчування не більш як 25 відсотків чисельності групи за списком учнів, які проживають у пришкільних інтернатах.
   
    Харчування інших учнів здійснюється за власні кошти.
    6. У професійно-технічних навчальних закладах організація харчування здійснюється виходячи з кількості необхідних поживних речовин і калорійності продуктів, що забезпечується шляхом регулювання об'єму готових страв або раціону відповідно до віку учнів та профілю навчання.
   
    Примірне двотижневе меню складається з урахуванням особливостей харчування населення відповідного регіону та норм харчування в грамах. Щоденне меню складається виходячи з наявності продуктів згідно з примірним меню.
   
    Установлюються такі режими харчування:
    чотириразовий (сніданок, обід, полуденок, вечеря) - для вихованців шкіл-інтернатів, спеціальних шкіл;
    одноразовий (сніданок) - для учнів загальноосвітніх навчальних закладів денної форми навчання з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, учнів з малозабезпечених сімей, учнів 1-4 класів;
    триразовий (сніданок, обід, вечеря) - для учнів, які проживають у пришкільних інтернатах;
    дворазовий (сніданок, обід) - для учнів, яким згідно із Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" ( 796-12 ) гарантується пільгове харчування;
    триразовий (сніданок, обід, вечеря) - для учнів професійно-технічних навчальних закладів з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, що потребують особливих умов виховання, дітей з малозабезпечених сімей та тих, що проживають у відриві від батьків, одноразовий (обід) - для учнів, які проживають у сім'ях, за винятком перелічених вище.
    При цьому у групах продовженого дня встановлюються такі режими харчування:
    дворазовий (обід, полуденок) - для учнів 1-4 класів;
    одноразовий (обід) - для учнів 5-7 класів, дворазовий (обід, полуденок) - у разі тривалого перебування в навчальному закладі.
    Режим харчування учнів, що проживають у сім'ях і харчуються за власні кошти, визначається керівником відповідного навчального закладу та медичним працівником, який перебуває в штаті такого закладу або закладу охорони здоров'я, що здійснює медичне обслуговування навчального закладу відповідно до заяви учнів чи їх батьків, з урахуванням функціональних можливостей їдальні.
   
    7. Для організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах денної форми навчання, для яких не встановлюються норми харчування в грамах, застосовуються грошові норми.
    Розмір денної грошової норми на одну особу визначається з урахуванням потреби у раціональному харчуванні та санітарно-гігієнічних вимог, але не більш як 2 відсотки установленого прожиткового мінімуму для дітей віком від шести до 18 років у розрахунку на місяць. При цьому вартість сніданку не може перевищувати 25 відсотків, обіду - 40, полуденка - 10, вечері - 25 відсотків зазначеної грошової норми.
    8. Харчування дітей у дошкільних навчальних закладах здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2002 р. N 1243 ( 1243-2002-п ) "Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів" (Офіційний вісник України, 2002 р., N 35, ст. 1650).
    9. Порядок оплати послуг з харчування у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах установлюється Міністерством освіти і науки, молоді та спорту.


    Designed by Shostak
    Copyright MyCorp © 2019
    Сделать бесплатный сайт с uCoz

        (теги:Загальноосвітня школа І – ІІ ступенів та ліцей,Нетішинський НВК, школа та ліцей міста Нетішин, НВК Нетішина,НВК міста Нетішин, школа №3 міста Нетішин )