Офіційний сайт Нетішинського НВК

Головна
Програма розвитку
Наші досягнення
Фотогалерея
Мапа сайту
Історія школи
НВК в ЗМІ
Про школу

Важливо знати!

    Навчальний заклад обслуговує дільничний офіцер поліції
сектору превенції Нетішинського ВнП Славутського
ВП ГУНП в Хмельницькій області лейтенант поліції
Зелевський Владислав Олександрович та
інспектор ювенальної превенції сектору превенції Нетішинського ВнП
Славутського ВП ГУНП в Хмельницькій області майор поліції
Волошина Тетяна Вікторівна.

Безкоштовні "гарячі"
телефонні лінії

Міні-чат

Опитування

Як Ви оцінюєте наш шкільний сайт?
Всего ответов: 435


Як Ви оцінюєте роботу навчального закладу?
Всего ответов: 422


Які якості повинен мати сучасний вчитель?
Всего ответов: 450


Ваша думка щодо єдиної форми.
Всего ответов: 373

Корисні посилання

Відвідування сайту

Статистика ucoz.ua


Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0

Статистика liveinternet.ru

Форма входу








методичні обєднання





Науково-природнича кафедра

Тема уроку: Крохмаль і целюлоза: будова, властивості, застосування.

Мета:
навчальна - повторити класифікацію вуглеводів, формули основних представників моносахаридів і дисахаридів;
- сформувати в учнів знання про полісахариди на прикладі вивчення будови, фізичних і хімічних властивостей, поширення у природі, застосування крохмалю і целюлози;
- закріпити вміння писати хімічні реакції, структурні формули органічних речовин;

....

V. Сприйняття нової інформації
    Розповідь вчителя
Протягом уроку, отриману нову інформацію ви будете занотовувати у вигляді порівняльної таблиці, яка є в кожного.
Отож, розпочнемо.
    Полісахариди – це природні полімери, які складаються з кількох сотень або навіть тисяч залишків моносахаридів.
    Крохмаль і целюлоза – це найяскравіші представники полісахаридів. Загальна формула їх (С6Н10О5)п. Хоча формула у них однакова, проте це дві різні речовини. У чому їх відмінність ми з'ясуємо протягом уроку.
    Крохмаль ви споживаєте чи не щодня: хліб і картопля, каші й макаронні вироби, пиріжки, тістечка, киселі, майонез, кетчупи... Усі ці страви містять цей унікальний біополімер, структурною ланкою якого є залишок α-глюкози. Молекулярна формула крохмалю (-С6Н10О5-)n.
    Розглянемо структуру крохмалю. Зверніть увагу на шматочок картоплини, а саме її розріз.
    Що ви бачите?
Тобто структура крохмалю розгалужена
А зараз, давайте дослідимо фізичні властивості крохмалю.
Але спочатку пригадаємо правила техніки безпеки:
1. Виконувати досліди можна лише з дозволу вчителя?
2. Пробувати речовини на смак не можна.
3. При перемішуванні розчинів слід використовувати скляну паличку.
4. Для відбору певної порції кристалічних речовин слід використовувати шпатель.
5. Нюхати хімічні речовини слід, спрямовуючи повітря рукою на себе.
6. Після закінчення експерименту слід прибрати своє робоче місце.

Скачати урок повністю "Крохмаль і целюлоза: будова, властивості, застосування"


    Designed by Shostak
    Copyright MyCorp © 2019
    Сделать бесплатный сайт с uCoz

        (теги:Загальноосвітня школа І – ІІ ступенів та ліцей,Нетішинський НВК, школа та ліцей міста Нетішин, НВК Нетішина,НВК міста Нетішин, школа №3 міста Нетішин )